NAVIGATION MENU

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ION Glasses: Γυαλιά χειρισμού φορητών συσκευών

Από την πρώτη στιγμή που έγινε λόγος για το Google Glass, ο τομέας των wearable ηλεκτρονικών συσκευών φάνηκε να απογειώνεται, με πολλούς κατασκευαστές να αναπτύσσουν τις δικές τους συσκευές, σε πολλές περιπτώσεις στρεφόμενοι σε υπηρεσίες crowdfunding όπως το Kickstarter και το Indiegogo.

Τα ION Glasses, της ομώνυμης ισπανικής εταιρείας, δεν λειτουργούν ωστόσο αυτόνομα όπως το Google Glass, αλλά είναι πιο κοντά στη νοοτροπία συσκευών όπως τα smartwatches, τα οποία λειτουργούν ως «συνοδευτικά» φορητών συσκευών (tablets, smartphones).
Εκτός του ότι είναι συμβατά με οπτικούς διορθωτικούς φακούς, τα ION Glasses μπορούν να επικοινωνούν με Android και iOS, επιτρέποντας στο χρήστη τον χειρισμό της συσκευής του μέσω των συγκεκριμένων γυαλιών, χωρίς να απαιτείται να την βγάλει από την τσέπη ή την τσάντα του.
Ο χρήστης βλέπει ενημερώσεις για εισερχόμενες κλήσεις, μηνύματα, emails και υποχρεώσεις τις οποίες έχει σημειώσει στο ημερολόγιο, ενώ μπορεί να αυξομειώσει και την ένταση του ήχου του κινητού, ή να χειριστεί εξ αποστάσεως την κάμερά του. Παράλληλα, υπάρχει ειδική λειτουργία ενημέρωσης (τόσο στα ION Glasses όσο και στη συσκευή) στο ενδεχόμενο απομάκρυνσης της συσκευής από τον χρήστη ο οποίος φορά τα γυαλιά, ενώ το «radar function» επιτρέπει τον εντοπισμό των γυαλιών μέσω της οθόνης της συσκευής, σε περίπτωση που, για κάποιο λόγο, έχουν απομακρυνθεί από τον κάτοχό τους.
Τα γυαλιά διαθέτουν ένα chip Bluetooth 4.0, μπαταρία (διάρκειας 3-10 ημερών), μία LED πολλών χρωμάτων, μία συσκευή δόνησης και δύο κουμπιά – και όλα περιέχονται στους βραχίονες.  Ο στόχος των κατασκευαστών είναι η συγκέντρωση του ποσού των 150.000 δολαρίων (έχουν συγκεντρωθεί 10.000 ενώ για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απομένουν 48 ημέρες), αν και η εταιρεία διευκρινίζει πως θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα είτε αποδειχθεί επιτυχές το εγχείρημα στο Indiegogo είτε όχι.

Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε το σχόλιο σας εδώ...