NAVIGATION MENU

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Περιζήτητη νύφη... η Ελλάδα

Του Ανδρέα Μπέτση

Η εξήγηση απλή: θεωρούμαστε το ιδανικό για την περίσταση θύμα. «Η Ελλάδα μοιάζει να είναι ο πιο εύκολος αντίπαλος. Ζει ακόμα στο FIFA ranking λόγω της κατάκτησης του Euro 2004.
Είναι η πιο αδύναμη ομάδα από τις τέσσερις, που μπορεί να αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ευθαρσώς ο Αντερς Σβένσον, ο 37χρονος διεθνής Σουηδός χαφ που έχει περάσει στο παρελθόν και από τη Σαουθάμπτον. Αισθάνθηκε ωστόσο την ανάγκη να κρατήσει και μια επιφύλαξη:

«Πάντως και με την ομάδα μου, την Ελφσμποργκ, τα ίδια λέγαμε για τη Σάλτσμπουργκ στο Europa League, αλλά αποδείχτηκε... κόλαση για εμάς».
Πιο διακριτικός ο Ολα Τοϊβόνεν, ο 27χρονος σέντερ φορ της Νόριτς, είπε το ίδιο πράμα, αλλά χωρίς να το αιτιολογήσει: «Θα διάλεγα την Ελλάδα ως αντίπαλο, αλλά μη με ρωτήσετε γιατί».
Η άσχημη εικόνα στα δύο τελευταία, κυρίως, ματς με Σλοβακία και Λιχτενστάιν, όπου το... χασμουρητό έπεσε σύννεφο στις κερκίδες του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», έπαιξε το ρόλο της. Μέχρι και η Ρουμανία πιστεύει ότι μας έχει του... χεριού της.
«Θα ήθελα την Ελλάδα, είναι λίγο πιο βατή από τις υπόλοιπες», έδειξε την προτίμησή του ο 32χρονος σέντερ μπακ του Αστέρα Τρίπολης Ντορίν Γκοϊάν...
Την Ισλανδία
Στην ίδια μοίρα με εμάς, αλλά από το γκρουπ των αδυνάτων, αισθάνεται ότι βρίσκεται η Ισλανδία, την οποία ονειρεύονται να συναπαντήσουν στο δρόμο τους, εκτός από εμάς (983, η επίδοσή μας στην ειδική βαθμολογία της FIFA), οι υπόλοιποι ισχυροί: Πορτογαλία (1.036), Κροατία (901) και Ουκρανία (871).
«Τους καλωσορίζουμε όλους και περιμένουμε την κλήρωση χωρίς άγχος. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας» ανέφερε στωϊκά, διασκεδάζοντας με τις προτιμήσεις των άλλων, ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισλανδίας (633) Λαρς Λάγκερμπακ, στο πρόσωπο του οποίου η Εθνική μας βρήκε έναν ανέλπιστο σύμμαχο:
«Εγώ θεωρώ πως οι Ελληνες έχουν μια δυνατή ομάδα, αρκετά έμπειρη, οργανωμένη, που ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Από τους αδύνατους, η Γαλλία (870 βαθμοί), με πληθώρα ποιοτικών ποδοσφαιριστών, και η Σουηδία, ομάδα του μεγάλου Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (850), είναι οι δύο που δεν θα ήθελε τώρα να βρει μπροστά της η ελληνική ομάδα στην κλήρωση της Δευτέρας (15.00) στη Ζυρίχη. «Δεν φοβάμαι τα μπαράζ, όποιος κι αν μας τύχει» υπογράμμισε ο Καρίμ Μπενζεμά, ενώ ο Ολιβιέ Ζιρού στάθηκε στο γεγονός πως η Γαλλία πέτυχε 9 γκολ χωρίς να δεχτεί κανένα στα τελευταία δύο ματς, έτσι ελπίζει ότι αυτή «θα είναι η αρχή μίας όμορφης ιστορίας».
Το πρωί (11.00) η FIFA θα ανακοινώσει επισήμως το ranking του Οκτωβρίου, ώστε να διαλυθεί κάθε αμφισβήτηση μεταξύ Ουκρανίας και Γαλλίας, τις οποίες χωρίζει ένας πόντος (871-870).
«Ευχαριστώ»
Ενα «μεγάλο ευχαριστώ» θέλησε να απευθύνει μέσω facebook ο Βασίλης Τοροσίδης «σε αυτούς που μπόρεσαν να βρεθούν στο γήπεδο με τη Σλοβακία και το Λιχτενστάιν», γνωρίζοντας ότι πολλοί από αυτούς δίνουν από το υστέρημά τους για να ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών. Και αφού έκανε μια αναφορά στα εντυπωσιακά, είναι αλήθεια, στατιστικά της Εθνικής (25 βαθμοί, 8 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα, μηδέν γκολ παθητικό σε οκτώ από τα δέκα παιχνίδια της προκριματικής φάσης), υποσχέθηκε:
«Θα τα δώσουμε όλα για να πάει η Εθνική ΟΛΩΝ ΜΑΣ στη Βραζιλία, σας θέλουμε δίπλα μας!!! Ολα ή τίποτα λοιπόν... Ραντεβού τον Νοέμβρη, φίλοι μου...»
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ
Εχουν προκριθεί 21 ομάδες: Ολλανδία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελβετία, Γερμανία, Ρωσία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Αγγλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Ιράν, Νότια Κορέα, Αυστραλία, Κόστα Ρίκα, ΗΠΑ, Ονδούρα, Αργεντινή, Κολομβία, Χιλή, Εκουαδόρ και φυσικά η διοργανώτρια Βραζιλία.
Τον καμβά θα συμπληρώσουν 11 από τις 22 ομάδες που συνεχίζουν το μαραθώνιο των προκριματικών:
* Τέσσερις από τις Ελλάδα, Πορτογαλία, Κροατία, Ουκρανία, Γαλλία, Σουηδία, Ρουμανία, Ισλανδία (διπλά μπαράζ στις 15 και 19 Νοεμβρίου).
* Μία από τις Ουρουγουάη, Νέα Ζηλανδία (θα αναμετρηθούν στις 15 και 19 Νοεμβρίου).
* Μία από τις Ιορδανία, Μεξικό (13 και 20 Νοεμβρίου).
* Μία από τις Αλγερία, Μπουρκίνα Φάσο (2-3 ο πρώτος αγώνας, ο επαναληπτικός στο Αλγέρι 19/11).
* Μία από τις Σενεγάλη, Ακτή Ελεφαντοστού (1-3 στο Αμπιτζάν, 16/11).
* Μία από τις Καμερούν, Τυνησία (0-0 στην Τύνιδα, ξαναπαίζουν 17/11).
* Μία από τις Νιγηρία, Αιθιοπία (2-1 στην Αντίς Αμπέμπα, 16/11).
* Και, εκτός απροόπτου, η Γκάνα (6-1 την Αίγυπτο, η ρεβάνς στο Κάιρο 19/11).

Πηγή: http://www.enet.gr

Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε το σχόλιο σας εδώ...