NAVIGATION MENU

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Το «σερφάρισμα» των ηλικιωμένων συμβάλλει σε καλύτερη ποιότητα ζωής

Στη μάχη κατά του καρκίνου συμβάλλει η χρήση του Διαδικτύου. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν Βρετανοί ερευνητές που μελέτησαν τη συμπεριφορά ανδρών και γυναικών άνω των 50 και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτοί που «σέρφαραν» περισσότερο είχαν κατά 50% αυξημένες πιθανότητες να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες.


Επίσης, όπως προέκυψε από τη μελέτη, οι άνθρωποι αυτοί έτρωγαν περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά (ποσοστό αυξημένο κατά 24%) ενώ οι πιθανότητες να είναι καπνιστές μειώνονταν κατά 44%.

Μάλιστα το εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας είναι ότι όσοι από τους συμμετέχοντες στην έρευνα χρησιμοποιούσαν περισσότερο το Διαδίκτυο υποβάλλονταν σε εξετάσεις του παχέος εντέρου σε διπλάσιο ποσοστό.

Τη συσχέτιση ανάμεσα στη χρήση του ίντερνετ και συνήθειες που προλαμβάνουν την εμφάνιση του καρκίνου επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της έρευνας Δρ. Κρίστιαν βον Βάγκνερ, ο οποίος έκανε επίσης έναν ενδιαφέροντα διαχωρισμό.

Όπως υποστήριξε «η χρήση του Διαδικτύου είναι υψηλότερη στις νεότερες ηλικίες, μεταξύ των ανδρών, των λευκών, των πιο ευκατάστατων και των πιο μορφωμένων».

Στην έρευνα συμμετείχαν 5.943 άτομα που απάντησαν σε ερωτηματολόγια αρχικά το 2002 και στη συνέχεια κάθε δύο χρόνια, μέχρι το 2011.

Οι ερωτήσεις αφορούσαν τη χρήση του Διαδικτύου, την υποβολή σε εξετάσεις που σχετίζονται με τον καρκίνο του στήθους και του παχέος εντέρου, τη φυσική δραστηριότητα καθώς και τις διατροφικές συνήθειες.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Επιδημιολογία του καρκίνου, βιοδείκτες και πρόληψη».



Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε το σχόλιο σας εδώ...