NAVIGATION MENU

Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Επτά λόγοι που πρέπει να φάμε οπωσδήποτε σοκολάτα!

Είναι η καλύτερη ουσία σε αυτόν τον πλανήτη! Υπάρχει κάποια άλλη τροφή πιο ευαίσθητη και πιο ρομαντική από τη σοκολάτα; Η σοκολάτα μπορεί να είναι διεγερτικό, και αντικαταθλιπτικό; Αν τρώμε σοκολάτα θα μπορέσουμε να ζήσουμε περισσότερο και με λιγότερο άγχος;


Οι επιστήμονες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση σοκολάτας (ιδίως η μαύρη) - σε λογικές ποσότητες - σας κάνει να νιώθετε συναισθηματικά καλύτερα. Επίσης η σοκολάτα συμβάλει στην βελτίωση της λειτουργίας των ενδορφινών του σώματός σας.

Η σοκολάτα, όσο και αν ακούγεται περίεργο, προστατεύει ακόμα και από τις καρδιακές παθήσεις. Η οξείδωση της LDL χοληστερόλης θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στην πρόληψη της στεφανιαίας νόσου.

Σας παραθέτουμε επτά λόγους για τους οποίους η σοκολάτα (ιδίως η μαύρη) κάνει καλό στον ανθρώπινο οργανισμό:

1. Καταπολεμά το άγχος
Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει βαλεριανικό οξύ, το οποίο είναι μια μυοχαλαρωτική ουσία και ηρεμιστικό. Επίσης, η ζάχαρη στη σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πίεση.

2. Μειώνει το αίσθημα της πείνας
Περιέχει κανναβινοειδείς ουσίες που είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τον υποθάλαμο, δηλαδή το τμήμα του εγκεφάλου που ελέγχει την πείνα. Αυτό δεν είναι ιδανικό εάν είστε σε δίαιτα, αλλά, για όσους θέλουν να πάρουν βάρος κατά την ανάρρωση, η σοκολάτα θα μπορούσε να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να σας βοηθήσει βρείτε την όρεξή σας

3. Διεγείρει τον οργανισμό
Περιέχει το διεγερτικό θεοβρωμίνη. Η θεοβρωμίνη μας διεγείρει, αλλά δεν μας προσθέτει νευρικότητα, όπως η καφεΐνη.

4. Δημιουργεί αίσθημα ευεξίας
Το άρωμα της σοκολάτας επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύματα, κάνοντάς μας να αισθάνομαστε περισσότερο ήρεμοι. 'Οταν τρώμε σοκολάτα, έχουμε την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο.

5. Δε δημιουργεί προβλήματα στην εγκυμοσύνη
Η σοκολάτα είναι απολύτως ασφαλής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά δεν πρέπει να το παρακάνουμε.

6. Αυξάνει τα χρόνια της ζωής μας
Περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες, εμποδίζουν την οξείδωση της επιβλαβούς χοληστερόλης. Τα αντιοξειδωτικά είναι επίσης γνωστό ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.

7. Βοηθά την πέψη του γάλακτος (να χωνέψουμε το γάλα)
Μειώνει τη δυσανεξία στη λακτόζη διεγείροντας τη δραστηριότητα του ενζύμου λακτάση στο
έντερο.

Συμπερασματικά, μια σοκολάτα υγείας την ημέρα (μικρού μεγέθους) σίγουρα καλό θα μας κάνει και όχι κακό.

Πηγή: http://www.iatropedia.gr

Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία