NAVIGATION MENU

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Δώδεκα επαγγέλματα «χωρίς πτυχίο» (Μέρος 2ο)

Η συνέχεια του άρθρου "Δώδεκα επαγγέλματα «χωρίς πτυχίο»" έφτασε!!

Αν δεν έχετε διαβάσει το 1ο μέρος μπορείτε να πατήσετε εδώ:  Μέρος 1ο








Δείτε παρακάτω τα υπόλοιπα 6 επαγγέλματα...


7) Νοσηλευτής

Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα το κάνει ένα χαμηλό αμειβόμενο επάγγελμα, όμως είναι μια από τις ειδικότητες με τη μεγαλύτερη έλλειψη σε όλη την Ευρώπη και, με δεδομένη τη δημογραφική αύξηση της ηλικίας του πληθυσμού, η ζήτησή του δεν αναμένεται να μειωθεί. Προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες εξέλιξης και μετακίνησης – σε συνδυασμό με τη γνώση ξένων γλωσσών. 






8) Web Designer/Προγραμματιστής/Developer/Coder

Πεδίο δόξης λαμπρό για κάθε δημιουργικό άνθρωπο με κλίση στην τεχνολογία, ειδικά μετά την «έκρηξη» των startups. Οι περισσότεροι είναι αυτοδίδακτοι αφού όλα τα εργαλεία εκμάθησης είναι online και το μόνο που χρειάζεται είναι προσήλωση και εξάσκηση – αν και πολλοί χρειάζονται το οργανωμένο περιβάλλον μιας σχολής. Άπειρες ευκαιρίες, από τη δημιουργία websites μέχρι εφαρμογές για κινητά και από δημιουργία βάσεων δεδομένων μέχρι εξειδικευμένου software για επιχειρήσεις, είναι τομέας με πολλές υποειδικότητες στον οποίο ο καθένας μπορεί να βρει τη δική του.  


9) Προσωπικό λογιστηρίου

Στην οικονομική «καρδιά» της εταιρείας απασχολούνται υπάλληλοι που γνωρίζουν τον χειρισμό εξειδικευμένου λογιστικού software, συγκεντρώνουν και εκδίδουν παραστατικά και υποστηρίζουν την οικονομική λειτουργία της. Επιπλέον, αποκτούν γνώση της φορολογικής νομοθεσίας, δεξιότητα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και ως ελεύθεροι επαγγελματίες. 







10) Ασφαλιστικός και επενδυτικός σύμβουλος

Σε αντίθεση με ό,τι θα περίμενε κανείς, σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι αναζητούν περισσότερο ασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες καθώς η αβεβαιότητα τους οδηγεί να σκεφτούν καλύτερα το μέλλον. Επιπλέον, όλες οι εταιρείες έχουν ασφαλίσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις εγκαταστάσεις τους ή τα μεταφερόμενα προϊόντα τους, συνεπώς υπάρχει συνεχής ανάγκη για σχετικές υπηρεσίες. Οποιοσδήποτε ταλαντούχος στις πωλήσεις επαγγελματίας μπορεί να ασκήσει το επάγγελμα, ενώ υπάρχουν και ΙΕΚ που προσφέρουν τη σχετική εκπαίδευση – κυρίως βασικά οικονομικά, δίκαιο, πιθανότητες, underwriting κ.λπ.


11) Καθηγητής ξένων γλωσσών

Η υψηλή γλωσσομάθεια των Ελλήνων οφείλεται στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και στα ιδιαίτερα μαθήματα. Ειδικά στις μέρες μας, οι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να μάθουν τουλάχιστον δύο γλώσσες. Αν και οι ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση είναι σχεδόν ανύπαρκτες και οι αμοιβές στα φροντιστήρια χαμηλές, υπάρχει πάντα η δυνατότητα αυτόνομης απασχόλησης με πολύ καλές απολαβές σε σχέση με τις ώρες διδασκαλίας.






12) Οδηγός/Χειριστής Μηχανημάτων

Φορτηγά, λεωφορεία, γερανοί, κλαρκ, τρένα και κάθε είδους εξειδικευμένα οχήματα που χρησιμοποιούνται για μεταφορές ή κατασκευές χρειάζονται χειριστές. Συνήθως αρκεί ένα επαγγελματικό δίπλωμα και η εξειδίκευση γίνεται πάνω στη δουλειά. Ωστόσο, δεν είναι δουλειά για τον καθένα· οι συνθήκες είναι δύσκολες και τα εργοτάξια συχνά βρίσκονται μακριά από τις πόλεις. Επιπλέον, επειδή τα μηχανήματα είναι πανάκριβα και κάθε καθυστέρηση ή αβλεψία μπορεί να σημαίνει μεγάλη οικονομική ζημιά, οι απαιτήσεις είναι υψηλές και οι ευθύνες μεγάλες.



Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

γράψτε το σχόλιο σας εδώ...