NAVIGATION MENU

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Πόσο κοστoλογείται ο πλανήτης Γη?

Η αξία της γης εκτιμήθηκε στα 5 τετράκις εκατομμύρια δολλάρια, του Άρη στα 16.000 δολλάρια και της Αφροδίτης σε λιγότερο από 1…σεντ!

Σε μια εποχή που όλα υπολογίζονται με την οικονομική τους αξία ένας επιστήμονας κοστολόγησε τους πλανήτες και τα αποτελέσματα της μελέτης του είναι εντυπωσιακά.

Ο Greg Laughlin, βοηθός καθηγητή Αστρονομίας και Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, υποστήριξε πως ανέπτυξε έναν μαθηματικό τύπο που προσδιορίζει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη που συγκροτεί το ηλιακό μας σύστημα. Ο αμερικανός επιστήμονας για να μπορέσει να εκτιμήσει την οικονομική αξία του κάθε πλανήτη έθεσε παραμέτρους όπως η ηλικία, το μέγεθος, η μάζα, η θερμοκρασία αλλά και η πόσοτητα ενέργειας που διαθέτει και εκπέμπει ο κάθε πλανήτης.

Με τις παραμέτρους αυτές ήταν φυσικό η ΓΗ να μπει στην υψηλότερη θέση στο ταμπλό του πλανητικού χρηματιστηρίου κοστίζοντας 5 εκατομμύρια δισεκατομμύρια δολλάρια.

Ο Άρης αξίζει μόλις 16.000 δολλάρια και η Αφροδίτη πετάγεται κατευθείαν στο γαλαξιακό καλάθι των αχρήστων, κοστίζοντας κάτι λιγότερο από 1 σεντ.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η Γη έχει τη μεγαλύτερη αξία και το εάν θα μπορέσει να διατηρήσει την οικονομική πρωτοκαθεδρία είναι θέμα των ενοίκων του που οφείλουν με τις αποφάσεις και τις πράξεις τους να διατηρήσουν την υπεραξία του.
 
Πηγή: www.newsit.gr

Για να επικοινωνήσετε με το Αλχημείο πατήστε εδώ:  Επικοινωνία